گاهی ممکن است بعضی از تغییرات هورمونی ، مصرف بعضی از داروهای خاص باعث شود که لثه شما دچار مشکلاتی شده و نیازمند انجام جراحی لثه شوید . البته ژنتیک افراد نیز در درصد احتمال بروز این مشکل را بالا می برد . در کلینیک تجریش با دکتر های متخصص و زبردست دیگر نگران مشکل لثه های خود نباشید.
جراحی لثه چیست ؟
جراحی لثه یا پریودنتال کاری بسیار شبیه به هرس کردن درختان است که به جای شاخه های خشک شده و زاید ، قسمتی از لثه که با مشکل مواجه شده یا تحلیل رفته است ، برداشته می شود .
بعد از برداشتن لثه ، امکان ترمیم و رشد برای لثه فراهم شده و لثه می تواند خود را بازیابی کند .
در صورتی که شرایط لثه ها مناسب نباشند ، دکتر مجبور به پیوند زدن لثه ی شماست .
علل های بوجود آمدن مشکلات لثه :
تغییرات هورمون ها در بانوان :
در بعضی از موارد ، در بعضی از بانوان به دلیل به وجود آمدن تغییرات هورمونی ، لثه های آن ها حساس می شوند و سبب به وجود آمدن مشکلات لثه ای می شود .
سیگار :
یکی دیگر از مضرات سیگار ، باعث بالا رفتن امکان بیماری های لثه شود و تا درصد زیادی، این ریسک را به شما متحمل می کند . همچنین سیگار کشیدن می تواند درمان را شما نیز دچار مشکل گند .
دیابت :
افرادی که دچار دیابت هستند ، به دلیل اینکه زودتر دچار بیماری های عفونی می شوند ، جرم ها زودتر باعث عفونت در لثه ی آن ها شده و آن ها را نیازمند جراحی لثه می کند .
ترشح ناکافی بزاق دهان:
گاهی به دلیل مصرف داروهای خاص ، ترشح بزاق در دهان شما کاهش می یابد .
بزاق دهان نگهبان دهان است و در صورت کمتر شدن آن ، ریسک عفونت لثه و بیماری آن افزایش پیدا می کند .
ژنتیک :
ژنتیک افراد را در برابر بیماری های لثه ، مستعدتر می سازد .
*- پریودنتیست کیست ؟ دکتر متخصص لثه را پرودنتیست می نامند .
پریودنتال:
زمانی که میکروب ها ، به دهان وارد می شوند ، به سطح روی دندان های می چسبند و سبب ایجاد جرم روی دندان می شوند . در مراحل اولیه ، این جرم ها به سادگی با یک مسواک از روی دندان ها جدا می شوند.
در صورتی باقی ماندن این جرم ها ، آن بسیار سفت شده و باعث تغییر رنگ دندان های شما می شوند. در این مرحله فقط دکتر دندانپزشک می تواند این جرم ها را از روی دندان های جدا کند و دیگر با مسواک زدن قابل حل نیست.
حال این جرم ها رسوب و سم هایی تولید می کنند ، که به لثه ها آسیب می زنند و سبب ایجاد پاکت هایی می شود که به آن پاکت های پریودنتال می گویند که در بین لثه و دندان قرار می گیرد.
عوارض پرودنتال :
بوی بد دهان
تحلیل و خونریزی لثه
انواع جراحی لثه :
-
فلاپ
وقتی که متخصص بیماری های لثه (پریودنتیست) ، به این نتیجه برسد ، که پلاک های تشکیل شده توسط بیماری پریودنتال بیشتر از 0.5 سانتی متر شده است ، به ناچار برای درمان این بیماری از این نوع جراحی استفاده می کند .
ابتدا دکتر شکاف های در لثه ایجاد می کند ، تا به این پلاک ها دسترسی پیدا کند ، به وسیله ابزار مخصوص به ضد عفونی کردن و از بین بردن این پلاک ها می پردازد.
-
لثه برداری :
گاهی ممکن است لثه بیش از حد رشد کرده و بخشی از آن روی دندان آمده باشد .
برای این نوع جراحی بی حسی روی لثه تزریق شده و بخش اضافی لثه از روی دندان برداشته می شود .
3-ترمیم پلاستیک لثه :
از این روش وقتی لثه بیش از حد از اطراف دندان ها کنار رفته باشد ، از این روش استفاده می شود .
-
پیوند لثه :
در مواردی نیز ممکن است اینقدر لثه تحلیل رفته باشد که دیگر نتواند ریشه دندان را بپوشاند و از آن محافظت کند . در چنین مواردی از پیوند لثه استفاده می شود .
جراحی زیبایی لثه :
در این لثه به منظور زیبایی لبخند ، عمل های جراحی به خصوص اعم از پیوند از سقف دهان شما به لثه و یا روش های دیگر لثه های شما را زیبایی می بخشند.