برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت دندان می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.
اگر تا به حال مشاوره ایمپلنت دندانی داشته اید، این موضوع را به خوبی می دانیدکه سیگار و قلیان تاثیر منفی بر کاشت دندان دارند. بسیاری از افرادی که سیگار می کشند از خود می پرسند که آیا هنوز واجد شرایط جراحی ایمپلنت دندان هستند. و آیا این روش با ترکیب ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر.
کاشت ایمپلنت دندان به عنوان یک فرد سیگاری امکان پذیر است. اگرچه برای داشتن نتیجه موفقیت آمیز باید عادت خود را متوقف کنید. در حالی که سیگاری ها چندین چالش در مراقبت از ایمپلنت های دندانی دارند، اما نگهداری صحیح همچنان باعث داشتن لبخندی زیبا می شود.
رابطه سلامت دهان و کشیدن سیگار
قبل از اینکه به بحث در مورد ارتباط سیگار با مشکلات ایمپلنت دندان بپردازیم، ارزش دارد نگاهی کوتاه به برخی از مسائل کلی که سیگار میتواند در رابطه با سلامت دهان و دندان شما ایجاد کند، بیندازیم.
بیماری لثه
افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری در معرض خطر بسیار بیشتری برای ابتلا به بیماری لثه هستند. ترکیبی از محرک های شیمیایی و خشکی دهان حداقل تا حدی مسئول این امر هستند. علاوه بر این، نیکوتین رگهای خونی کوچک لثه را باریک کرده که به تامین جریان خون و بهبودی کمک میکند. بنابراین احتمال عفونت نیز بیشتر است.
بوی بد دهان
بوی دود سیگار در نفس کسی جذاب نیست. بدترین بو که اگرچه اغلب ناشی از سلامت ضعیف لثه است و در واقع می تواند بسیار ناخوشایند باشد.
سرطان دهان
سرطان دهان اثرات مخربی دارد. در برخی موارد ممکن است منجر به تغییر شکل صورت و حتی مرگ و میر شود.
آیا سیگار و قلیان روی ایمپلنت شما تاثیر می گذارد؟
بله، سیگار و قلیان روی ایمپلنتهای دندانی شما پس از جراحی تاثیر میگذارد. دلیل این امر این است که هر بار که سیگار می کشید، نیکوتین باعث محدود شدن جریان خون به لثه ها می شود. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و بهبودی آن را به طور فزاینده ای دشوار می کند.
از آنجایی که ایمپلنت های دندانی با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند و نیاز به ایجاد برش در لثه دارند، لازم است که استخوانسازی انجام شود تا ایمپلنتها با استخوان و بافتهای اطراف ترکیب شوند. متاسفانه، اگر سیگار میکشید، این فرایند اغلب به تاخیر میافتد و حتی ممکن است به دلیل ضعف سیستم ایمنی شما کاملا موفق نباشد. همچنین، در نتیجه خطر عفونت و شکست ایمپلنت افزایش می یابد.
آیا ایمپلنت برای افراد سیگاری امکان پذیر است ؟
در حالی که به شدت توصیه می شود قبل از دریافت ایمپلنت دندان سیگار و تنباکو را ترک کنید، ممکن است انجام این کار همیشه آسان نباشد. بسیاری از بیماران از برنامه های ترک سیگار با موفقیت استفاده کرده اند. اگر ترک سیگار امکان پذیر نیست، کاهش میزان سیگار توصیه می شود. بهترین کار این است که در تمام مدت سه ماه که ممکن است استخوان آسیب ببیند سیگار نکشید.
مهم است به یاد داشته باشید که حتی پس از بهبود ایمپلنت های دندانی، سیگار کشیدن می تواند خطر از دست دادن استخوان را افزایش دهد. اگر استخوان فک به مرور زمان خراب شود، پروتز دائمی شما در خطر از کار افتادن قرار می گیرد.
ایمپلنت دندان
مصرف تنباکو چه تاثیری بر ایمپلنت دارد؟
ایمپلنت دندانی به طور دائم جایگزین دندان های از دست رفته می شود. اما این مهم است که بیماران درک کنند که امکان دارد این برای کسانی که سیگار را ترک نمیکنند، برای همیشه دوام نیاورد. سیگار کشیدن می تواند خطرات چندین بیماری را افزایش دهد که منجر به شکست ایمپلنت دندان می شود.
به دلیل اثرات مضر نیکوتین، تنباکو و دود، جراحی ایمپلنت دندان هر فرد سیگاری موفقیت آمیز نخواهد بود. در زیر ما تنها چند مورد از قابل توجه ترین خطرات مرتبط با ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن را فهرست کرده ایم:
آسیب به لثه و استخوان
دود سیگار بافتهای داخلی دهان را میسوزاند و حتی میتواند به غدد بزاقی آسیب بزند یا مسدود کند که منجر به خشکی دهان میشود. کمبود بزاق باعث پوسیدگی دندان و مشکلات لثه می شود.
تضعیف سیستم ایمنی
نیکوتین – چه از طریق سیگار یا یک چسب نیکوتین وارد شود – جریان اکسیژن و خون را به استخوان و بافت دهان محدود می کند. از آنجایی که برای بهبودی به این اکسیژن و جریان خون اضافی نیاز دارید، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث تضعیف دفاع ایمنی بدن و تواناییهای درمانی کلی بدن شما میشود.
افزایش طول درمان
سیگار بهبودی پس از جراحی ایمپلنت دندان را طولانی تر می کند. به خاطر داشته باشید که یک بهبودی کامل طبیعی که در آن استخوان فک بهبود یافته و به ایمپلنت دندانی متصل شده است، ممکن است شش ماه طول می کشد. این زمان بهبودی برای افراد سیگاری، ممکن است حتی بیشتر باشد. سیگار ممکن است روند بهبودی را کند کند؛ زیرا با سطح اکسیژن خون تداخل دارد. علاوه بر این، سیگار نیز سلول ها را در معرض مواد شیمیایی مضر مانند مونوکسید کربن و نیکوتین قرار می دهد.
افزایش احتمال عفونت
ایمپلنت های دندانی با جراحی از طریق یک برش در لثه قرار می گیرند و به استخوان فک پیچ می شوند. به دلیل این برش ها، پس از جراحی ایمپلنت دندان خطر عفونت وجود دارد. کسانی که در دوران نقاهت به سیگار کشیدن ادامه می دهند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت هستند. سیگار باکتری های دهان را افزایش می دهد. این باکتری به راحتی به محل ایمپلنت راه پیدا می کند و باعث عفونت می شود.
افزایش خطر پری ایمپلنتیت
افراد سیگاری در معرض افزایش خطر ابتلا به پری ایمپلنتیت هستند. پری ایمپلنتیت زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها در اطراف پایه ایمپلنت دندان جمع شده و باعث می شوند لثه و بافت استخوانی اطراف آن عفونی و ملتهب شوند. اگر درمان نشود، استخوان آسیب دیده ممکن است خراب شود. این از اتصال استخوان به ایمپلنت جلوگیری می کند. یا اگر استخوان اینتگراسیون قبلا اتفاق افتاده باشد، پیوند را حل می کند.
چند روز بعد از ایمپلنت نباید قلیان کشید؟
مانند هر جراحی دیگری، برای اطمینان از بهترین شانس موفقیت – مانند تنظیم خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن، باید دستورالعمل های جراح دندانپزشک خود را قبل و بعد از عمل دنبال کنید .در حالی که توصیه می شود تا حد امکان قبل از جراحی خود سیگار را ترک کنید، توصیه می شود حداقل یک تا دو هفته قبل از عمل خود این عادت را ترک کنید.
مدت زمانی اینکه بتوانید پس از ایمپلنت قلیان بکشید، متفاوت است. اما به طور کلی توصیه می شود دو تا سه ماه منتظر بمانید تا بهترین شانس استخوانی شدن را داشته باشید. در چند روز اول پس از جراحی، بدن شما لخته های خونی تولید می کند که از ورود غذا و باکتری به محل جلوگیری می نماید. اعمالی مانند استنشاق دود، تف کردن یا مکیدن نی میتواند این لختههای خون را شل کرده و باعث خشکی حفره شود. به خصوص بسیار مهم است که در این 72 ساعت سیگار نکشید.
چگونه خطر عوارض بعد از جراحی را کاهش دهیم؟
در اینجا اقداماتی وجود دارد که می توانید برای مراقبت از ایمپلنت های خود و افزایش شانس موفقیت بعد از جراحی ایمپلنت دندان انجام دهید:
بهترین راه برای کاهش خطر شکست ایمپلنت و بهبود سلامت کلی شما، ترک سیگار است. برنامه های ترک سیگار یا منابع آنلاین زیادی پیدا خواهید کرد که می توانند به شما در شروع کار کمک کنند.
حداقل یک هفته قبل از عمل و حداقل دو ماه بعد از آن سیگار را قطع کنید.
بعد از سیگار کشیدن دندان های خود را مسواک بزنید و از جت آب دندان استفاده کنید.
برای تمیز کردن و معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.