فضا نگهدارنده دندان شیری کودکان:
دندان های شیری در سنین کودکی شروع به رشد کردن می کنند و تا سنین حدودا 3 سالگی دندان های شیری کودک کامل می شود و کودک می تواند غذاهای جامد استفاده کند .
دندان های شیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و کودکان باید برای مراقبت از آن ها کوشا باشند .
حال زمانی که کودک یکی از دندان های شیری خود را از دست می دهد ، دندان های شیری مجاور شروع به حرکت آهسته به سمت ناحیه بی دندان می کنند و به همین علت دندان دائمی در هنگام رشد ، به صورت نامرتب در می آیند. به همین دلیل باعث نامرتبی دندان ها می شود و ممکن است سبب هزینه ها سنگین تری برای ارتودنسی در آینده شوند .
دندان های دائمی تا حدود سنین 3 سالگی ، 10 عدد در فک بالا و 10 عدد در فک پایین شروع به رشد کردن می کنند و در سنین حدود 7 سالگی دندان های دائمی شروع به رشد کردن می کنند و تا حدود 12 سالگی جایگزین دندان های دائمی میشود .
عده ای از والیدن اهمیت زیادی برای دندان های شیری قائل نیستند و گمان می کنند دندان های شیری مختص به همان سن است و تاثیری بر روی دندان های دائمی ندارد . مراقبت ناصحیح از دندان شیری سبب نامرتبی دندان های دائمی و مشکلات دیگر شود که در آینده کودک باید از درمان های دیگری مانند ارتودنسی استفاده کند .
به همین دلیل زمانی که کودک دندان شیری خود را از دست می دهد و یا دندان های شیری زودتر از موعد مقرر می افتد و یا دندان دائمی دیر تر از موعد خود در می آید ، دکتر به برای کودک استفاده از فضانگهدارنده را پیشنهاد می کند .
حال فضانگهدارنده چیست ؟
فضانگهدارنده برای جلوگیری از حرکت دندان های شیری و جلوگیری از سد کردن راه دندان های دائمی استفاده می شود و به دو صورت صورت وجود دارد :
ثابت
متحرک
فضانگهدارنده متحرک:
منظور از فاضنکهدارنده متحرک این است که کودک می توان این فضا نگهدارنده را در هنگام غذا خوردن از دهان خود خارج کند و همچنین می تواند به تمیز کردن آن بپردازد. این فضانگهدارنده باید در حدود روزانه 14 ساعت در درون دهان قرار بگیرند تا از حرکت دندان جلوگیری کنند .
این فضا نگهدارنده ها بیشتر برای کودکانی با سن بیشتر استفاده می شود تا دارای مسئولیت پذیری بیشتری هستند و از آن ها استفاده می کنند. و همچنین بتوانند از این فضا نگهدارنده به خوبی مراقبت کنند .
این فضا نگهدارنده ها از جنس آکریلیک هستند. همچنین حتما زمانی که فضا نگهدارنده را از دهان خود خارج کرده اید ، آن را درون آب بگذارید تا تغییر سایز ندهد .
فضانگهدارنده ثابت :
این فضانگهدارنده ها همانطور که از اسمشان مشخص است، به وسیله چسب مخصوص دندان پزشکی بر روی دندان ها می چسبند. این فضا نگهدارنده یک طرفه و دو طرفه هستند که بسته به تعداد دندان از دست رفته و محل آن بستگی دارد .
همچنین از این فضانگهدارنده برای دندان های عقبی و آسیاب ها در فک بالا و پایین استفاده می شود.
مراقبت ها فضانگهدارنده:
سعی کنید که کودکانتان از خوردن آبنبات و آدامس خودداری نمایند .
سعی کنید نحوه رفتار ها و عادت کودکتان به طوری باشد که به فضا نگهدارنده فشارزیادی وارد نکنند .
از مصرف خوراکی های سفت مانند هویج ، ته دیگ ، انجیر خودداری کنند .
مراجعه منظم به پزشک
همچنین مسواک و مراقبت از دندان ها ، باید با کمی حساسیت بیشتر انجام شو.د تا اطراف فضانگهدارنده باکتری ها تجمع نکنند.
چه کودکانی باید از فضانگهدارنده استفاده کنند ؟
کودکان ممکن است به دلایل مختلفی دندان های خود را از دست می دهند که خلاصه از این دلایل را برای شما بیان می کنیم ؟
1-کودکانی به علت ضربه یا تصادف دندان ، دندان شیری خود را از دست داده اند .
2- حفره های دهانی که به آن حفره ی دندان بطری نیز گفته می شود . علت آن این است که کودک در هنگام خواب شیشه شیر در دهانشان باقی می ماند و یا با بطری شیر حرکت می کند.
3- کودکان نیز به دلیل مصرف زیاد قند و شیرینی جات و علاقه ی آن ها به آبنبات و شکلات مینای دندان آن ها زودتر پوسیده می شود .
قیمت فضانگهدارنده کودکان:
برای اطلاع از قیمت فضانگهدارنده و انواع آن با شماره زیر تماس بگیرید .
-
09397777221